Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Schleich 13813 Haflinginhevonen, ori*

Haflinginhevonen, ori

Haflinginhevonen on vuoristohevonen Alpeilta, Etelä-Tirolin alueelta. Rotu on saanut nimensä Haflingin vuoristokylän mukaan. Italiaksi alue on Avelengo, joten paikalliset puhuvat haflinginhevosista myös Avelengon hevosina.

 

Haflinginhevoset ovat kotoisin pikkuruisesta alppikylästä Etelä-Tirolin alueelta. Ennen vanhaan vuoristokyliin ei päässyt autolla. Ainoat kulkureitit olivat kapeita polkuja, joita pitkin pystyi kulkemaan vain kävellen tai haflinginhevosen kaltaisella varmajalkaisella hevosella. Hevoset liikkuvat hurjimmillakin vuoristoteillä varmajalkaisesti. Siksi hevosta ryhdyttiinkin käyttämään vetohevosena. Sen perään kiinnitettiin vaunu tai reki, jossa elintarvikkeet ja tavarat kulkeutuivat kätevästi paikasta toiseen. Nykyään haflinginhevonen on suosittu urheilu- ja harrastekäytössä.

 

Hauska fakta

Haflinginhevosen ja arabianhevosen risteytyksestä käytetään nimitystä täysiverinen haflinginhevonen.

Hinta:8.00 €9.90 €

Suosittelemme myös

Schleich 13814 Haflinginhevonen, varsa

_product-images_13814.jpg&width=280&height=500
Haflinginhevonen, varsa
Haflinginhevosvarsa on jo kolmivuotiaana lähes täysikasvuinen. Kasvua voi kuitenkin tulla vielä 3–6 senttiä lisää, kunnes hevonen on viisivuotias.
 
Haflinginhevosvarsa saa syntyessään nimen, joka sisältää sen emän tai isän nimen alkukirjaimet. Hevosen väritys on aina..
Hinta: 6.00 €6.70 €

Schleich 13862 Appaloosavarsa

_product-images_13862.jpg&width=280&height=500
Appaloosavarsa

Appaloosat poikkeavat muista roduista raidallisten kavioidensa johdosta. Lisäksi niiden silmät muistuttavat ihmisen silmiä, koska niissä on valkoista iiriksen ympärillä. Appaloosat ovat erittäin lahjakkaita oppimaan temppuja. Ne voi esimerkiksi opettaa avaamaan portin turvallaan tai..
Hinta: 6.70 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »