Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Schleich 13813 Haflinginhevonen, ori*

Haflinginhevonen, ori

Haflinginhevonen on vuoristohevonen Alpeilta, Etelä-Tirolin alueelta. Rotu on saanut nimensä Haflingin vuoristokylän mukaan. Italiaksi alue on Avelengo, joten paikalliset puhuvat haflinginhevosista myös Avelengon hevosina.

 

Haflinginhevoset ovat kotoisin pikkuruisesta alppikylästä Etelä-Tirolin alueelta. Ennen vanhaan vuoristokyliin ei päässyt autolla. Ainoat kulkureitit olivat kapeita polkuja, joita pitkin pystyi kulkemaan vain kävellen tai haflinginhevosen kaltaisella varmajalkaisella hevosella. Hevoset liikkuvat hurjimmillakin vuoristoteillä varmajalkaisesti. Siksi hevosta ryhdyttiinkin käyttämään vetohevosena. Sen perään kiinnitettiin vaunu tai reki, jossa elintarvikkeet ja tavarat kulkeutuivat kätevästi paikasta toiseen. Nykyään haflinginhevonen on suosittu urheilu- ja harrastekäytössä.

 

Hauska fakta

Haflinginhevosen ja arabianhevosen risteytyksestä käytetään nimitystä täysiverinen haflinginhevonen.

Hinta:9.90 €

Suosittelemme myös

Schleich 13817 Hannoverinhevostamma*

_product-images_13817.jpg&width=280&height=500
Hannoverinhevostamma
Hannoverinhevosella on voimakas tahto ja valtavasti kunnianhimoa. Se onkin erityisen lahjakas kilpahevonen. Hevonen on taitava hyppääjä ja lahjakas kouluhevonen. Vain tammat, jotka läpäisevät vaativat kokeet, merkitään siitostammojen kantakirjaan.
 
Hauska fakta
Erityisen kauniit..
Hinta: 9.90 €

Schleich 13863 Connemara-ponitamma

_product-images_13863.jpg&width=280&height=500
Schleich 13863 Connemara-ponitamma
Connemaraponit ovat kotoisin Länsi-Irlannin karuista kukkulaisista maisemista. Kivinen maasto ja karu sää ovat tehneet poneista erityisen varmajalkaisia, ketteriä ja vahvoja eläimiä. Ne ovat suuria ja voimakkaita, mutta samanaikaisesti tyylikkäitä, siksi ne kuuluvat..
Hinta: 7.90 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »